Mees tahtis tappa, et taas vangi minna

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvatöötaja Sirje kirjeldas, mida ta pärast veriseid sündmusi Rakvere bussijaama ootesaali viimase pingi juures nägi.
Turvatöötaja Sirje kirjeldas, mida ta pärast veriseid sündmusi Rakvere bussijaama ootesaali viimase pingi juures nägi. Foto: Marianne Loorents

Üleeelmise nädala kolmapäeva õhtul kella veerand üheksa ajal tungis 65aastane mees Rakvere bussijaama ootesaalis noaga kallale temale täiesti võõrale 71aastasele naisele, kel õnnestus nuga ära võtta ja kuritegu jäi lõpule viimata.

Tol päeval bussijaamas olnud turvafirma G4S töötaja Sirje rääkis, et veel lõunal mõtles ta, kui rahulikult on päev möödunud, ja soovis, et see nii õhtuni kestaks. “Soovidega peab olema väga ettevaatlik,” sõnas Sirje, enne kui koledat sündmust kirjeldama hakkas.

Ta seisis parajasti koristaja ukse juures väljas, kui tema juurde tõttas 30ndates aastates noor mees ja teatas, et üks mees pussitab üht naist. Kui turvatöötaja ootepaviljoni jõudis, istus veriste kätega mees pingil ja naine seisis, nuga käes, pisut eemal.

Mehel olid käed verised, naisel tuli ohtralt verd kaelahaavast ja peast. Turvatöötaja võttis tualettpaberi, enne kui naiselt noa käest võttis. “Et näpujälgi ei jääks,” selgitas Sirje paberi vajalikkust.

Sirje kutsus abi ja sündmuskohale kihutas kaks turvapatrulli. Need helistasid häirekeskusesse, kust saadeti kiirabi ja politsei.

Sirje sõnul jooksis ta tualetti ja võttis sealt terve rulli paberit, et seda naise haavadele panna. Hiljem asendas kiirabi paberi plaastriga.

Sirje jutustas, et tahtis ka naist rünnanud mehele esmaabi anda, kuid enne pildistas politsei meest ja tema veriseid käsi.

Noakangelasel pandi käed raudu ja politsei viis ta minema.

Pärast madinat tahtis turvatöötaja oote­saali verise põranda puhtaks pesta, kuid politsei ei lubanud, nimetades seda sündmuskohaks. Alles järgmise päeva hommikul lubati koristajal seal lapiga toimetada.

Sirje kiitis noort meest, kel õnnestus naist rünnanud mees ohvri haardest välja tõmmata. Vastasel korral oleks mehel võinud täbarasti minna.

Sirje nägi eilegi seda meest ja küsis, kas uurija on temaga juba ühendust võtnud. Ta sai eitava vastuse.

Sirje töötas oma sõnul varem Tallinna lennujaamas, alates 1. augustist Rakvere bussijaamas. Varem pole ta sellist madinat näinud.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova teatel on kahtlustatavat varem korduvalt kriminaalkorras karistatud isikuvastaste kuritegude eest, samuti tahtliku tapmise eest. Viimati vabanes mees vangist 9. oktoobril, vaid viis päeva enne kõnealust tapmiskatset.

Kahtlustatav selgitas, et tal polnud kuskil elada, samuti puudus tal igasugune sissetulek ning tal ei jäänud muud üle, kui sooritada kuritegu, et vangi minna.

Viru ringkonnaprokuratuur taotles mehe vahistamist ja maakohus rahuldas taotluse.

Rakvere politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Key Paju ütles, et juhtumeid, kus inimene tahab uue kuriteo sooritamisega pääseda tagasi vanglasse, on väga vähe, Lääne-Virumaal ehk üks-kaks aastas.

“Teod ei ole nii julmad,” jätkas Paju. Tavaliselt pannakse vanglasse tagasi pääsemiseks toime uus vargus või ollakse nõus üles tunnistama vanad vargused, mida politsei veel ei tea.

Vanglasse soovitakse tagasi seepärast, et seal on peavari, söök ja riie olemas. Paju sõnul pole inimestel suvel probleemi, kuid külmade saabudes satutakse toimetulekuga raskustesse. Ja nii tahetaksegi tagasi trellide taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles