Vähkitekitavast lihast loobuda ei maksa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha.
Liha. Foto: Marianne Loorents

Rakvere lihakombinaat on valmis vastavalt teaduslikele ­uuringutele ka tegevust kohandama, kui selleks vajadus tekib. Nimelt avalikustas rahvusvaheliste vähiuuringute keskus (IARC) aruande, milles on kirjas, et liha küpsetamisel ja muul viisil töötlemisel võivad selles moodustuda vähkitekitavad ained.

Kuigi töödeldud lihatooted liigitati vähkitekitavateks, ei soovitata aga punase liha söömisest täielikult loobuda põhjusel, et lihas on ka kasulikke aineid.

“Need uuringud toetavad täiendavalt üldlevinud soovitust, et liha tarbimist võiks vähendada,” ütles vähiuuringute keskuse juht Christopher Wild, kuid lisas, et olenemata sellest on punasel lihal kõrge toiteväärtus. Sellegipoolest peaks tarbima rohkem taimse päritoluga toitu, et toitumine oleks tasakaalustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles