Õblukesed õlad kannavad ülemäära rasket ranitsat

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikottide kaalumisel selgus, et mõni neljanda klassi poiss kannab seljas 7,2 kilost kotti, kuigi lubatud kaal oleks 3,5 kilo. Parasjagu aitab laste kotte kaaluda Reno Kähr.
Koolikottide kaalumisel selgus, et mõni neljanda klassi poiss kannab seljas 7,2 kilost kotti, kuigi lubatud kaal oleks 3,5 kilo. Parasjagu aitab laste kotte kaaluda Reno Kähr. Foto: Agnes Aus

Eile tõsteti üksteise järel kaalule kõikide Haljala gümnaasiumi algklassilaste koolikotid. Numbrid, mis elektroonilise kaalu tabloolt vastu vaatasid, olid küll liialt suured, kuid kahjuks sugugi mitte üllatavad.

Liiga raskete koolikottide all küürutavad lapsed on probleem, mis aasta-aastalt ainult süveneb. Sestap korraldas Eesti Õpilasesinduste Liit juba teist aastat järjest kampaania, mille käigus kaalutakse algklassilaste ranitsaid, et välja selgitada, kui raske kotiga noor selg toime tulema peab, ning sellele olukorrale lahendusi leida.

“Kaalusime koolikotte, kus oli sees kõik koolipäevaks vajalik, peale söögi ja kehalise kasvatuse asjade,” rääkis Haljala gümnaasiumis projekti läbi viinud üheteistkümnendas klassis käiv õpilasaktivist Raul Altmäe. Kaalumisel saadud tulemused olid üsna murettekitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles