Kohvikukuninga traagiline saaga

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Kultase (Rene Soom, esiplaanil) suurpäevale – kohviku Kultas avamisele – elasid kaasa sõber Artur Rinne (Peeter Kaljumäe), äripartnerid, ettekandjad ja ajakirjandus.
Nikolai Kultase (Rene Soom, esiplaanil) suurpäevale – kohviku Kultas avamisele – elasid kaasa sõber Artur Rinne (Peeter Kaljumäe), äripartnerid, ettekandjad ja ajakirjandus. Foto: Teater Varius

Teatris Varius kohtuvad saatusi murendavas ajas kaks Virumaalt pärit meest: Nikolai Kultas Rakverest ja Artur Rinne Tapalt – kohvikukuningas ja lauluäss.

Heidi Sarapuu näidend ja lavastus “Suurem kui saatus” kõnnib mööda Nikolai Kultase elurada. Valgusvihku seatud momentidest kujuneb inimese, perekonna, rahva edu-, hävingu- ja ellujäämislugu.

Kiirustamata, stseen stseeni haaval, lauludeks aega võttes, muusikale toetudes rullub lahti saatus(t)edraama ajastus, kus poliitiliste muutuste laastavates tuultes avanes inimeste sisu: kes kasutas tõusuks parteilisi õhuvoole, kes säilitas südametunnistuse ränkade saatuselöökide kiuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles