Riik investeerib Ida-Virumaa tööstusparkidesse 700 000 eurot

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik eraldab järgmise aasta eelarvest 700 000 eurot Narvas, Kohtla-Järvel ja Kiviõli tööstusparkidesse.
Riik eraldab järgmise aasta eelarvest 700 000 eurot Narvas, Kohtla-Järvel ja Kiviõli tööstusparkidesse. Foto: Arvet Mägi

Riik eraldab järgmise aasta eelarvest 700 000 eurot Narvas, Kohtla-Järvel ja Kiviõli tööstusparkidesse, mis peaks hinnanguliselt juurde looma 1600 töökohta.

“Lisavahendid võimaldavad luua atraktiivsed tingimused ettevõtjatele oma tegevuse Ida-Virumaale toomiseks,” ütles majandus- ja taristuminister Kristen Michal. Ta lisas, et investeering lubab Narva tööstuspargi teise etapi, Kohtla-Järve keemiatööstuspargi ning Kiviõli ettevõtlusala arenduse valmis teha 2016. aasta lõpuks esialgu planeeritud 2018. aasta lõpu asemel.

Michal tõi välja, et kui Eestis tervikuna on töötuse määr 4,1 protsenti, siis Ida-Virumaal on tööpuuduse määr 8,5 protsenti. "Investeeringuid kiirendades saame sealsetes tööstusparkides 1600 töökoha loomise ajaliselt varasemaks tuua. Kui varasema plaani kohaselt oleks saanud Narva tööstuspargi laienduses ettevõtted töökohti hakata rajama 2019. aastal, siis nüüd juba järgmise aasta lõpus,” ütles Michal.

Ida-Virumaa Tööstusalade Arenduse juhatuse liige Teet Kuusmik on veendunud, et investeering läheb õigesse kohta. “Narvas on tööstuspargi vastu olnud see aasta eriti palju huvilisi. Esimeses arendusetapis, mis hõlmab 32 krunti, on lepingutega kaetud 29. Kolme ülejäänu osas käivad ka juba läbirääkimised. Seetõttu on teise etapi käivitamine 2016. aastal äärmiselt oluline, et säiliks võimekus ettevõtjaid vastu võtta,” sõnas Kuusmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles