Homme premeeritakse Priit Pärna animafilmifestivali parimaid animaatoreid

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pärna (paremal) animafilmifestival toimub tänavu juba neljandat korda.
Priit Pärna (paremal) animafilmifestival toimub tänavu juba neljandat korda. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Homme kell 18 toimub Tapa Kultuurikojas Priit Pärna animafilmifestivali (PPAFF) gala, kus antakse välja kahe konkursi preemiad parimatele noortele animaatoritele. Autasusid jagatakse koolinoortele ja 1. jalaväebrigaadi ajateenijatele.

“Meil on rõõm tõdeda, et laste ja noorte huvi animatsiooni vastu kasvab iga aastaga. Paljud lapsed osalesid töötubades juba mitmendat korda, samas osa lapsi avastas animatsioonimaailma just tänavu. Mõlemal juhul naudib žürii noorte animaatorite piiritut loomingulisust,” ütles PPAFFi peakorraldaja Indrek Jurtšenko.

Konkursitöid hindas seitsmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid animafilmirežissöörid Priit Pärn, Olga Pärn ja Rao Heidmets, Nukufilmi Lastestuudio koolitajad Sondra Lampmann ja Erik Alunurm, 1. jalaväebrigaadi sotsiaaltöötaja Merje Noormaa ning PPAFFi peakorraldaja Indrek Jurtšenko.

Galaõhtul autasustatakse kahe konkursi parimate animatsioonide autoreid, tehakse festivali põhiosast kokkuvõtteid ning tänatakse toetajaid ja partnereid. Animatsioonisõpru tervitab ka Priit Pärn. Kõik huvilised on galale oodatud.

PPAFFi animatsioonitöötubades osales kokku 88 koolilast ning 25 ajateenijat. Tapa Gümnaasiumis toimunud töötubades proovisid koolilapsed kätt joonis- ja lamenukkfilmi, kollaaži ning tahvli- ja puruanimatsiooni loomisel. 1. jalaväebrigaadi ajateenijad lennutasid militaristlikku fantaasiat lamenukkfilmides.

Laste ja noorte töötubades valminud animatsioonid asuvad SIIN.

1. jalaväebrigaadi Tapa linnaku töötubades valminud animatsioonid saab näha SIIT.

PPAFFi kaheksat programmi näidatakse alafestivalidel Bussianimatsioon ja Laevaanimatsioon kuni 1. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles