Kunda tsemenditehas kutsub noori teadlasi võistlusele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda tsemenditehas kutsub noori teadlasi võistlusele.
Kunda tsemenditehas kutsub noori teadlasi võistlusele. Foto: Meelis Meilbaum

Kolmandat korda organiseerib ehitusmaterjalikontsern HeidelbergCement, kuhu kuulub ka Eesti ettevõte AS Kunda Nordic Tsement, teadus- ja haridusasutustele võistluse Quarry Life Award eesmärgiga edendada elurikkust kontserni ettevõtete kaevandusaladel.

HeidelbergCement otsib bioloogia, ökoloogia ja maastikuarhitektuuri üliõpilasi ning noori teadlasi, et pakkuda võimalust arendada käimasolevat tööd elurikkuse edendamisel kontserni ettevõtetes. Eestis puudutab projekt Kunda Nordic Tsemendi kaht karjääri: Ubja põlevkivikarjääri ja Aru-Lõuna lubjakivikarjääri.

Kutsudes üliõpilasi ja noori teadlasi üles osalema projektitöös, tahab HeidelbergCement laiendada osalejate teadmisi elurikkuse väärtusest karjäärides ning näidata, et maavarasid saab kaevandada loodusväärtusi säilitades. Asjakohaste teadmiste, teadliku tegevuse ja hea planeerimisega saab karjäärides luua teatud kooslusi ligitõmbava keskkonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles