Ausegu ehk Mehine Oss ja kasvav Vass

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ausegu ehk Mehine Oss ja kasvav Vass.
Ausegu ehk Mehine Oss ja kasvav Vass. Foto: Meelis Meilbaum

Viinakuu segu oligi viinane ja viina nägu. Kui meie kandi minister Rannar Vassiljev püüdis vangidel suitsetamise ära keelata, sai ta vastu näppe ja taandus teolt. Siis vahetas parteijuht Jevgeni Ossinovski aga Vassiljevi välja, tegi Lääne-Virumaa ühe ministri võrra vaesemaks, ning haaras Ida-Viru karastusega mehena ise härjal sarvist.

Ossinovski ehk rahvakeeli Ossi viinakuul käivitatud viinareform on pannud massid liikuma ja eelkõige arvama, täitnud eetri nii kiidusõnade kui ahastusega.

Samas on täiesti uskumatu, millise hülgemölaga, et mitte öelda hullemini, tulevad välja alkoholi tootjad, turustajad, analüüsides Ossi kavandatud keelde alkoholireklaamile. On ikka narr küll, kui täismehed – õlle- ja viinatehaste juhid – räägivad kaine peaga sellest, et alkoholireklaam on täiesti tulutu, pigem suisa sponsorlus, millel müüginumbritele mingit mõju pole. Ning et alkohol ise on pea sama tervislik nagu igahommikune porgand või õun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles