Aukegu ehk Tark Maja lollide linnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aukegu ehk Tark Maja lollide linnas.
Aukegu ehk Tark Maja lollide linnas. Foto: Marianne Loorents

Nüüd on ta meil viimaks olemas! Tark Maja, mille uksed avati 9. oktoobril. Kadestage, teised linnad ja maad. Järgmisena on meil kavas rajada Väga Tark Kuur, Nutikas Osmik ja Geniaalne Peldik, kõik ikka Eestimaa uhkuseks.

Aga oh häda, oh õnnetust! Ja oh neid vaeseid kreisilinna kodanikke, kes pimedusega löödud. No mitte ei suuda nad senini aru saada, mis asi on Tark Maja. Olen paari aasta jooksul teinud nimelt hulgaliselt inimkatseid. Küsinud inimestelt nii Rakveres kui ka maakonnas üht ja sama küsimust. Et mis asi on see Tark Maja? Ja milleks meile seda vaja on? Ja mida seal Targas Majas tehakse? Vastused on pehmelt öeldes olematud ja sisutud, sisaldades peamiselt vaid infot selle kohta, et Tark Maja maksab paganama palju. Ja eks seal vist miskisuguseid katseid tehakse. Ja ongi kõik.

Samas on ju Targa Maja interneti kodulehel sõnaselgelt kirjas järgmine: “Targa Maja Kompetentsikeskus on regionaalse innovatsioonipartnerluse keskus, mis aitab valdkonna ettevõtetel, avaliku võimu ning teadus- ja arendusasutustel luua, arendada ja rakendada intelligentseid targa maja tehnoloogilisi lahendusi, aidates kaasa meie igapäevase elukeskkonna mugavamaks, energiasäästlikumaks ning ohutumaks muutmisel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles