Pandivere piirkonna turismiedendajad asutasid seltsingu Päris Pandivere

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seltsingu Päris Pandivere loomine nädalavahetusel.
Seltsingu Päris Pandivere loomine nädalavahetusel. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel seltsingu Päris Pandivere moodustanud Pandivere koostööpiirkonna turismiedendajate hinnangul vajavad turismi käsitlevates dokumentides ja avaldustes rõhutatud sõnad “koostöö” ja “kaasamine” reaalsuses enam toimivat sisu ja vormi.

Koostööd ja ühisturundust pärsib piirkonna omavalitsuste ühtse ning toimiva turismi- ja puhkemajanduse arengukava puudumine.

Seltsing Päris Pandivere peamiseks eesmärgiks on ühiselt emotsioonide kaudu tutvustada Pandivere pärandit ja väärtusi. Seltsingu asutajad näevad koostööpiirkonda ühtsena ja turundust valdade piire ületavana.

Plaanis on algatada Pandivere piirkonna turismi ja puhkemajanduse arendamise strateegia tänapäevastamine. Sellise nimega dokument on omavalitsuste ja TÜ Pärnu kolledži koostöös valminud aastateks 2005–2014, kuid selles kirjeldatu pole viidatud ajavahemikul teostunud.

Virumaa lõunaossa jääv Pandivere koostööpiirkond on oma pärandi poolest selgelt eristuv ja tihedama ühtse turismiturundusvõrgustiku tekkimine on igati loogiline ja vajalik samm.

Nii näiteks nagu Ida-Virumaalt tuleb enamiku meie riigi elanike elekter, pärineb valdav osa joogiveest Pandiverest.

“Kui keegi meil siin vette soristab, siis joob seda kogu Eesti,” visualiseeris Pandivere tähtsust MTÜ Ökokratt juhatuse liige ja puhta vee teemapargi eestvedaja Priit Adler.

Päris Pandivere eesmärgiks on olla eeskätt tegus ja toimiv partner koostööpiirkonnas tegustevatele äriühingutele, vabaühendustele ja kohalikele omavalitsustele: Laekvere, Rakke, Tamsalu ja Väike-Maarja vallale.

Samas käsitleb selsting kogu Pandivere kõrgustikku ühtse piirkonnana ja mõistab, et laiemalt vaadates laiub kõrgustik Lääne-Virumaal ka Haljala, Sõmeru, Rakvere, Tapa, Kadrina, Vinni haldusterritooriumil ning Järvamaal Roosna-Alliku, Albu, Ambla, Koeru ja Järva-Jaani vallas.

Seltsing Päris Pandivere koondab Pandivere piirkonnas turismi valdkonnas tegutsevaid ettevõtteid, vabaühendusi ja asutusi. Seltsingu tuumikus on Aali Ajaviitetalu OÜ, Kaarli Talukaup OÜ, MTÜ Tumemaine Tuli, MTÜ Võivere Tuuleveski, MTÜ Ökokratt (Metsamõisa talu), Tamberi TÜ ja Väike-Maarja muuseumi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles