Efektiivseim ja odavaim elukindlustus on tavaline plasthelkur

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkuritestis selgitasime välja, milline helkur tasuks endale külge riputada. Kõige kõrgema koha sai tavaline valge plasthelkur, viimaseks jäi sinise pinnaga pehme kilehelkur – mõlemaid oli kasutatud mitu aastat.
Helkuritestis selgitasime välja, milline helkur tasuks endale külge riputada. Kõige kõrgema koha sai tavaline valge plasthelkur, viimaseks jäi sinise pinnaga pehme kilehelkur – mõlemaid oli kasutatud mitu aastat. Foto: Agnes Aus, töötlus

Sügistalviste pimedate õhtute saabudes tegi Virumaa Teataja helkuritesti, kus võrdlesime eri tüüpi helklevate elupäästjate tõhusust. Olgu öeldud, et ükski testituist ei jätnud helkimata, mistõttu on ka kehvana tunduva helkuri kasutamine parem kui selle kasutamata jätmine.

Püüdsime testi kaasata võimalikult eri tüüpi, erineva kulumusega ja isesugusest materjalist helkureid. Kokku osales testis viis riidest, kuus kilest ja neli plastist helkurit.

Testimistingimused olid kõigi helkurite puhul ühesugused. Testija seisis helkurit kandes auto lähitulede valgel sõidukist 30 meetri kaugusel. Täpselt samalt distantsilt eraldab autojuht ilma helkuri või muu valgusallikata jalakäijat lähitulede valgusvihus (aga kui tegemist on märja asfaldiga, on auto pidurdusteekond 40 meetrit, maanteel on pidurdusteekond veel pikem).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles