Võitlus tulivee pärast

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitlus tulivee pärast.
Võitlus tulivee pärast. Foto: Liis Treimann

Me joome 10,2 liitrit absoluutset alkoholi inimese kohta aastas, ütleb karm statistika. Selline, mis hõlmab ka tillukesi eestimaalasi, kes napsist ei tea veel midagi, ja vanureid, kes enam juua ei jaksa.

WHO andmetel on Eestis 60 000 alkoholisõltlast. Iga 100 alkoholi kuritarvitaja kohta tuleb eksperthinnangul 20–25 kroonilist alkohoolikut. Ja see tähendab, et suurtes kogustes ei joo hundijalavett mitte ainult allakäinud viinaninad, vaid liigjoojaid on meil kuni 300 000 inimest. Need on arvud, mis näitavad, et Eesti riigi eesmärk viia alkoholitarbimine (räägitakse absoluutsest alkoholist) elaniku kohta aastas püsivalt kaheksast liitrist allapoole, on püstitamist väärt. Nii ongi tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski otsustanud reformida alkoholipoliitikat. Tehtud ettepanekud hõlmavad elustiilipõhiste reklaamide keelamist, müügi piiramist poodides ja keelustamist bensiinijaamades ning happy hour’i lõpetamist baarides.

Jevgeni Ossinovski, tervise- ja tööminister: “Ma ei sõdi alkoholi vastu, vaid kainema ühiskonna eest.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles