Jõhkrad tapjad süütasid ohvri maja põlema

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majast välja toodud asjade põhjal saab öelda, et tulekoldeid oli mitu. See viitab süütamisele.
Majast välja toodud asjade põhjal saab öelda, et tulekoldeid oli mitu. See viitab süütamisele. Foto: Agnes Aus

Laupäeva hommikul Tapal Valgejõe puiesteel põlevast majast surnuna leitud 75aastast Ilmarit oli jõhkralt näkku pekstud, kurjategijad süütasid oma teo varjamiseks ohvri maja.

Tulekoldeid oli kahekorruselises puust elumajas vähemalt kolm. See asjaolu viitab süütamisele. Kas mees suri enne tulekahju puhkemist, selgitab ekspertiis.

Mehe naabrinaine rääkis, et tuli reede õhtul kell pool kaksteist töölt. Kõik oli vaikne. Järsku hakkas ta koer ja teised ümberkaudsed penid ägedalt haukuma. Naise sõnul tahtis ta neljajalgne sõber kangesti õue. Midagi kahtlast naabri juures naine ei märganud. “Kõik oli vaikne,” sõnas ta.

Naabri andmetel käisid Ilmari juures tihti asotsiaalid. Sageli laenati talt raha või pressiti seda agressiivselt välja. Näiteks jutustas naine loo sellest, kuidas Ilmari hoovis niideti muru ära. Mõne päeva pärast olid kahtlased mehed platsis ja väitsid, et jälle peab muru niitma. Mõistagi tasu eest.

Ilmari teine naaber ütles, et ei märganud midagi kahtlast, sest naabrimehe aknad jäävad teisele poole. Tavaliselt mehe hoovis liikumist pole.

Pargis õlut nautinud Risto ütles, et naine oli hommikul tuppa jooksnud ja Ilmari surmast teatanud. Risto tundis oma sõnul Ilmarit hästi, käis teda aastaid aitamas. Viimastel aastatel pole ta seda teinud, sest läks kunagi mehega tülli ja sellest ajast peale pole enam Ilmari juurde läinud.

Risto teadis rääkida, et Ilmar huvitus vanadest asjadest ja ostis neid kokku. Sageli oli see varastatud kraam, kullast ja hõbedast.

Tapa vallavanem Alari Kirt rääkis sotsiaaltöötaja ütlustele tuginedes, et Ilmaril oli liikumispuue ja vald osutas talle koduhooldusteenust. Valla sotsiaaltöötaja käis ka surnukeha tuvastamas. Meest oli kõvasti näkku pekstud. Eluruumis olid asjad laiali loobitud, nagu oleks midagi otsitud. Vallavõimude andmetel huvitus Ilmar antiigist. Laupäeva hommikul kella kuue ajal oli juhuslik mööduja näinud mehe hoovis kahte inimest. Umbes pooleteise tunni pärast oli maja leekides.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova ütles, et alustati kriminaalmenetlust süütamise paragrahvi alusel.

Päästjad said põlenguteate laupäeval kell 7.43. Pritsimeeste sündmuskohale saabudes oli tuli kahekorruselise puust elumaja katusest väljas.

Tänavu on Lääne-Virumaal tapetud kaks inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles