Vallimäel ja Pahnimäel enam loodust ei kaitsta

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veidi vähem kui sada aastat tagasi andis Rakvere linnavalitsus inimestele loa hakata vallimäge ehitusmaterjaliks laiali vedama. Päris mitmed kardavad, et midagi taolist võib juhtuda ka nüüd, mil vallimägi enam looduskaitse all ei ole.
Veidi vähem kui sada aastat tagasi andis Rakvere linnavalitsus inimestele loa hakata vallimäge ehitusmaterjaliks laiali vedama. Päris mitmed kardavad, et midagi taolist võib juhtuda ka nüüd, mil vallimägi enam looduskaitse all ei ole. Foto: Agnes Aus

Kuigi nii Rakvere linn kui avalikkus oli sellele vastu, arvas valitsus eelmisel nädalal Rakvere vallimäe ning linna lähedal asuva Pahnimäe looduskaitse alt välja.

Keskkonnaameti tegelased Rakvere vallimäe looduskaitse alt väljaarvamises ohtu ei näe, teeneka keskkonnakaitsja Taimi Parve hinnangul loob aga teadmine sellest, et objekt on kaitse all, inimestes distsipliinitunde.

Keskkonnaameti looduskaitse juhtivspetsialist Maret Vildak on öelnud, et vallimäel on tulenevalt looduskaitseseadusest eeldusi looduskaitse all olemiseks väga vähe, sest seal pole kaitsealuseid liike ega elupaigatüüpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles