Simunas arutletakse Struve teemal

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iagal aastal augustis toimub matk Struve kaarel.
Iagal aastal augustis toimub matk Struve kaarel. Foto: Ilve Tobreluts

Homme algusega kell 15 korraldab MTÜ PAIK Simuna rahvamajas arutelu “Maailmapärand ja kohalik kogukond”, kus kõneletakse Struve kaarega seotud teemadel.

Arutelule oodatakse omavalitsuste, seltside ning ettevõtete esindajaid, et mõelda, kuidas paremini kasutada kultuuripärandit piirkonna tutvustamisel.

Struve geodeetiline kaar lisati UNESCO kultuuripärandi nimekirja kümme aastat tagasi. Eestist kuuluvad kultuuripärandi nimekirja kolm objekti, millel on seos Struve geodeetilise kaarega. Need on Tartu tähetorn ja Simuna–Võivere baasjoone otspunktid.

Mittetulundusühing PAIK, mis ühendab Lääne-Virumaa nelja lõunapoolsemat valda, on kaasatud rahvusvahelisse projekti turismi arendamiseks Struve geodeetilisel kaarel.

Neljapäeval räägitakse sellest, millist kasu võiksid Struve kaarest saada piirkonna külade elanikud ja ettevõtted, millised suveniirid võiksid olla sellega seoses müügil, samuti sellest, kuivõrd saaks projekti kaasata piirkonna koole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles