Üllata pühapäeval oma isa vaarakutega

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllata pühapäeval oma isa vaarakutega.
Üllata pühapäeval oma isa vaarakutega. Foto: Marianne Loorents

Kes nuputab, mida küll papsile isadepäevahommikul pakkuda, sel soovitab Kadri Kirss lagedale tulla ahjusoojade sotšnikutega.

Miks just sotšnikud? Aga miks ka mitte! Kadri Kirss, kes armastab oma perele ja sõpradele küpsetada tihedamini kui keskmine eesti naine, ütleb, et need lihtsalt ja kiirelt valmivad pirukad on saanud kiidusõnu igas eas sööjatelt ja kaovad laualt kibekähku. Kel mälestustes esindavad sotšnikud midagi kuiva, tuima ja kõva poeletilt, on eksiteel ning Kadri Kirss on valmis jagama näpunäiteid, kuidas võluda oma koduahjust välja paar plaaditäit imeliselt lõhnavaid muredaid kohupiimaseid küpsetisi.

Vene köögist pärit sotšnik, eestipäraselt vaarak, ei ole midagi muud kui hapukoore-muretainast küpsetis, mis peidab endas kohupiima ning on mõistagi maitsvaim kohe ahjust võetuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles