Kohaliku rahva jaoks on Ameerika sõdurid omad joped

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata juttudele suhtuvad kohalikud inimesed võõrvägede sõduritesse hästi.  See tunne on vastastikune.
Vaatamata juttudele suhtuvad kohalikud inimesed võõrvägede sõduritesse hästi. See tunne on vastastikune. Foto: Meelis Meilbaum

Tapalased on juba harjunud, et linnas jalutavad neile vastu sõdurid, olgu nende nahk ükskõik mis värvi. Ja kui eelmisel nädalal väitis õhuväe ülem, et tumeda­nahalistele USA sõduritele saab osaks vääritu kohtlemine, siis Tapa rahvas sellega ei nõustu.

Eesti õhuväe ülem Jaak Tarien märkis oma sotsiaalmeediasse üles riputatud postituses, et siin viibivatele ameerika sõduritele on mindud kallale ning rahulikult õhtust söövale grupile on karjutud, et nad tagasi Nigeeriasse läheksid. “Vajadusel on nad valmis meie vabaduse eest elu andma. Kas sina, väiklane “isamaaline” rassist, oled valmis meie riigi eest nii palju andma?” kirjutas Tarien.

Tapa kandi inimesed, kelle jaoks on tänaval jalutavad sõdurid igapäevane vaatepilt, olid aga seda meelt, et sääraseks rünnakuks alust ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles