Stiilseim klassipilt saab uude komöödiafilmi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina keskkooli abiturientide vahva klassipilt. Foto on illustratiivne.
Kadrina keskkooli abiturientide vahva klassipilt. Foto on illustratiivne. Foto: Facebook

Sellel sügisel algasid uue eesti komöödiafilmi «Klassikokkutulek» võtted. Nüüd otsib meeskond filmi tarvis XI ja XII klasside klassipilte.

«Tähelepanu XI ja XII klassid! Uus komöödiafilm «Klassikokkutulek» otsib teie abi Mait Malmsteni, Henry «Genka» Kõrvitsa ja Ago Andersoni klassipildi loomisel,» edastas üleskutse filmi tootja Taska Film oma Facebooki lehel.

Kandideerimiseks peab klass lavastama 1990ndate alguse stiilis klassipildi. Kõige lahedama pildi lavastanud klass saab võimaluse olla filmi avatiitrites ja tasuta kutsed kinno.

Pilte ootab võttemeeskond 13. novembrini aadressil adeeletahemaa@gmail.com ja võitjatega toimub fotosessioon veel novembris.

Raju, kuid südamliku komöödia algstsenaarium on pärit Taanist, kus samanimeline film 2011. aastal üliedukalt kinod rahvaga täitis. Tohutust menust innustatuna on taanlastel tänaseks töös juba filmisarja kolmas osa. Samasugune pöörane publikumenu saatis ka soomlaste versiooni. Eesti jaoks kohandas originaalstsenaariumi hetke üks premeeritumaid stsenariste, dramaturg ja näitleja Martin Algus, kes loo meisterlikult ja sädeleva huumoriga Eesti konteksti tõi.

Lugu räägib kolmest klassivennast, kel on kooli lõpetamisest möödas 25 aastat. Nad asutavad end koos veidi vastumeelselt kokkutulekule. Mart, Toomas ja Andres on üsna tavalised tublid ja toredad mehepojad, kel elus kõik pealtnäha okei, aga ometi on eredaimad unistused jäänud kas saavutamata või vajunud kaugele unustuse hõlma.

Et ennast argirattast korraks välja tõmmata, otsustavad semud üritusele eelneval nädalavahetusel linna peale minna ja tunda end taas 18-aastastena. Ometi on nii maailm kui meeste füüsis pikkade aastatega kõvasti muutunud. Pole midagi naljakamat keskealistest meestest, kes püüavad meeleheitlikult olla nooremad kui kere kannatab. Filmi tegijad lubavad kinolinale tuua südamlikke tragikoomilisi dialooge ja pisarateni naerma ajavaid olukordi.

Filmi režissööri René Vilbre sõnul ei ole sellist hoogsat ja julget komöödiat Eestis keegi varem teinud. "Nii häid stsenaariume juhtub kätte harva. Lugedes tuli mõnusalt tuttav tunne, sest ka minul möödus hiljuti 25 aastat keskkooli lõpetamisest, just nagu meie kolmel peategelasel," põhjendab Vilbre filmi ette võtmist.

"Meil on toredad peakangelased," rõõmustas produtsent Kristian Taska filmi staaritrio Mait Malmsten, Henry "Genka" Kõrvits ja Ago Anderson osaluse üle. Lisaks on tema hinnangul ilmselt igaüks, kes on vaadanud "Kreisiraadiot" nõus, et režissöör René Vilbre on kõige õigem mees kolmikut juhendama. "Kavatseme teha otsekohest ja ausat komöödiat, ilma igasuguse valehäbita," lubas ta.

Filmi kõrvalosades astub üles muljetavaldav staaride paraad – Mart Müürisepp, Kadri Adamson, Märt Pius, Grete Klein, Kristiina-Hortensia Port, Maarja Jakobson, Marika Korolev, Ene Järvis ja paljud teised.

"Klassikokkutulek" jõuab kõikidesse Eesti kinodesse uue aasta veebruaris ehk veidi enne Eesti Vabariigi aastapäeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles