Suksud võistlesid, süda rinnus värisemas

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kostümeeritud Merlin Paloson ja aravõitu Mistress võitsid Criminali­karika. Irvitavad kõrvitsad lisasid särtsu.
Kostümeeritud Merlin Paloson ja aravõitu Mistress võitsid Criminali­karika. Irvitavad kõrvitsad lisasid särtsu. Foto: Angella Gomenjuk

Pühapäeval tuli Pallase talli takistus­sõidu­võistlusele viidud hobustel kogu julgus kokku võtta, sest tavapärase latiületuse asemel tuli neil silmitsi seista hoopis tontide, topiste, ja mis kõige jubedam – väikese veetakistusega.

Kuni 60 cm kõrguste takistustega Käbikarikal osutus võidukaks Linda Kask ratsul Showman. Pallase talli perenaise Katrin Piirmetsa sõnul aitas võidule kindlasti kaasa Showmani metsamatk, kui ta oli abis salaja jalutama läinud suksusid otsimas. Võõrastes kohtades viibimine oli pelgliku loomuga hobusele heaks treeninguks.

Criminalikarikal juhtis kõikide üllatuseks Merlin Paloson võidule suksu Mistressi, keda võib arguse poolest lausa jäneseks pidada. “Mitte keegi ei uskunud, et see hobune on võimeline võitma. Tema närvikava on liiga ergas,” selgitas Pallase talli omanik Vello Luts. “Talle on kõik asjad hirmsad – kui tuul puhub, kui tuul ei puhu. Tõeline naisterahvas,” kõneles ta naerdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles