Kunda linnapea konkurss kujunes farsiks

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Veski.
Kaido Veski. Foto: Marianne Loorents

Oktoobri alguses umbusaldatud Kunda linnapeale Jüri Landbergile asendaja leidmiseks välja kuulutatud avalik konkurss kujunes farsiks, sest eile õhtul konkureerisid Kunda linnavolikogus valimiste viimases voorus konkursil põrunud Kunda ekslinnapea Riina Sooäär ning linnavolikogu esimees Kaido Veski, kes üldse konkursil ei osalenud.

Veski poolt andis hääle kaheksa volinikku ehk just täpselt nii palju kui linnapeaks saamiseks vaja. Sooäärt toetas neli volinikku, kolm volikogu liiget hääletas tühja.

Konkursikomisjon oli volikogule esitamiseks välja valinud kolm kandidaati – endise Tallinna Euroopa kooli direktori Olavi Otepalu, kes aga enne volikogu istungit oma kandidatuuri taandas, muuhulgas Viimsi vallavanema ja abivallavanema ning kahe ministri nõuniku ametit pidanud Andres Kaarmanni ning kunagise Valga ja Tallinna politseiprefekti Aivar Toompere. Volikogu liikmed esitasid aga lisakandidaatideks Kaido Veski ja Riina Sooääre.

Toompere pudenes valimiste esimeses ja Kaarmann teises voorus ning nii jäidki lõpuks konkureerima kaks volikogu liiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles