Rakvere linnavalitsus lubab täita erakooliseadusega pandud kohustusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere linnavalitsuse hariduse peaspetsialist Vilja Messer kinnitas, et kui parlament võtab vastu erakooliseaduse muudatused, siis Rakvere linn täidab kõik talle seadusega pandud kohustused.

“Rakvere linna haldusterritooriumil tegutsevad erakoolid on meie koostööpartnerid, keda oleme kogu aeg toetanud, kindlasti arvestame nende koostööga ka edaspidi,” ütles Messer. “Konkreetsetest rahastuskokkulepetest erakoolidega saame rääkida, kui seadusemuudatused on jõustunud.”

Erakooliseaduse muutmise eelnõu kohaselt on kohalikul omavalitsusel õigus ja mitte enam kohustus osaleda eraüldhariduskoolide tegevuskulude katmisel. Seaduse jõustumisel jääb linnale või vallale võimalus erakoole toetada, kui omavalitsus leiab, et vastav kool on kogukonnale vajalik. Erakoolid saavad riiklikku haridustoetust edasi võrdselt kohalike omavalitsustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles