Politseinik ei pauguta pidevalt püstolit

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminaalpolitseinik Margus Kotter näitab asja vastu huvi tundnud reporteri peal, kuidas teleskoopnuiaga on võimalik kasutada jõuvõtteid. Et sulerüütel on teinekord politsei tegemiste pahupoolt valgustanud, siis tegi ta seda mõnuga. Päris valus oli.
Kriminaalpolitseinik Margus Kotter näitab asja vastu huvi tundnud reporteri peal, kuidas teleskoopnuiaga on võimalik kasutada jõuvõtteid. Et sulerüütel on teinekord politsei tegemiste pahupoolt valgustanud, siis tegi ta seda mõnuga. Päris valus oli. Foto: Agnes Aus

Politsei kasutuses olevatest tulirelvadest oleme juba juttu teinud. Siis selgus, et enamik korravalvureid kasutab oma teenistusrelva vaid lasketiirus. Järgnevalt teeme juttu nendest töövahenditest, mida politseinik tunduvalt sagedamini kasutab.

Teleskoopnui teeb ähvardavat häält

Teleskoopnuia peetakse külmrelvaks. Kriminaalpolitseinik Margus Kotteri sõnul ei pea teleskoopnuiaga tingimata lööma. Tavaliselt piisab sellestki, kui politseinik selle hoidikust välja võtab. Hoidikust tulnud nui läheb ise lahti ja sellega kaasneb ähvardav metalne heli. Tavaliselt saavad korrarikkujad siis aru, et siit läheb piir ja rikkumiste jätkudes järgneb valus löök.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles