Lasteaiaõpetaja on tavaline isa

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triinu lasteaia juhiks sai Raido Parve. Fotol koos poja Rain Joosepiga.
Triinu lasteaia juhiks sai Raido Parve. Fotol koos poja Rain Joosepiga. Foto: Agnes Aus

Rain Joosep (6) meisterdab värvilistest klotsidest maja, arutledes omaette, päikesehelk silmis, kuidas ema ja isa seal koos oma pojakesega elavad. Lasteaiaõpetajast isa Raido Parve (30) vaatab rahus kõrvalt ja laseb poisil ehitusklotsidega elu mängida.

Rain Joosep on sama vana laps nagu need 17 poissi-tüdrukut, kellele Raido Parve argipäeviti Kadrina lasteaias Sipsik Päikesekiire rühmas õpetaja on. Tema lapsel on vedanud, sest ta saab öelda, et nende perekond on nagu selle väikese lasteaia ema, isa ja laps. Lisaks Rainile ja Raidole toimetab lasteaias ka pereema Aet.

Raini isakogemust toetavad praktikas kogetu ja teoorias õpitu. Ta ise nendib, et isaks õppis ta ülikoolis. “Teooria on muidugi üks, kuid isaks saades sain aru lapse piiridest. Kui tema midagi teeb, siis kuidas reageerin?” See on tema jaoks põhiküsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles