Virumaa Kammerorkestri hingedeaja kontsert “Mendelssohn – poisike”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felix Mendelssohn Bartholdy
Felix Mendelssohn Bartholdy Foto: Internet

Just poisikeseeas oli hilisem maailmakuulus helilooja Felix Mendelssohn Bartholdy, kui kirjutas oma 12 keelpillisümfooniat (12–13aastasena) ja kontserdi viiulile, klaverile ja orkestrile (14aastasena).

Virumaa Kammerorkester mängib pühapäeval, 8. novembril algusega kell 18 Rakvere gümnaasiumis tema VII keelpillisümfooniat, mis on veel tugevasti mõjutatud helilooja eelkäijatest – Haydnist, Mozartist, aga eriti Bachist, kes oli Mendelssohni eriline lemmik ja kelle taasavastamise (100 aasta järel) au temale kuulub.

Topeltkontsert viiulile ja klaverile (väga haruldane kooslus!) on romantilise hingelaadiga, äärmiselt virtuoosne mõlemale soolopillile. Teose väärilised on ka solistid – noored, aga juba maailmas vägevaid tegusid teinud ja palju tunnustust teeninud õde ja vend Mari ja Mihkel Poll. Kontserdile tulija saab nende kohta pikemalt lugeda kavalehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles