Tapa sõjaväeosas kerkib sõduritele pühamu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tapa väljaõppekeskuses pandi nurgakivi suveks valmivale kabelile, kus saavad hingerahu otsida kõik Eesti ja siin külas viibivad välisriikide kaitseväelased usutunnistusest olenemata.

Tähte meenutava põhiplaaniga kabeli suurus on 6x12 meetrit, sinna tulevad palveruum ja väikesed abiruumid. Pühakoja eripäraks on, et see tehakse võimalikult neutraalne, sobimaks nii luterlastele, õigeusklikele, moslemitele kui ka teistele. Ka nurgakivi kutsuti panema Tapal esindatud konfessioonide hingekarjased: luteri koguduse õpetaja, metodisti koguduse pastor, Elava Usu koguduse pastor ja õigeusu kiriku preester.

Ligikaudu 1,5 miljonit krooni maksva kabeli ehitusraha on saadud nii eraisikute kui asutuste annetustest, annetajaid on olnud ka välismaalt. Kabeli projektki valmis annetusena arhitekt Harri Kivilo poolt. Osa firmasid kinkis ehitusmaterjale. Annetajate seas olid ka Pajusti ja Vinni lasteaia mudilased ning Aravete keskkooli õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles