Maavalitsus korraldab alkoholi liigtarvitamise vastase konverentsi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees jäi ilma rahast ja alkoholist. Pilt on illustratiivne.
Mees jäi ilma rahast ja alkoholist. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kolmapäeval korraldab Lääne-Viru maavalitsus Rakvere ametikoolis alkoholi liigtarvitamise vastase kampaania raames toimuva konverentsi „Vähem alkoholi= rohkem elu“.

Lääne-Viru Maavalitsuse tervisedendaja Kaidy Aljama sõnul on konverentsi eesmärk suunata sihtrühma mõtestama vähema alkoholitarvitamise kasu sotsiaalsetes olukordades ning pakkuda tuge ja inspiratsiooni vähema alkoholiga ühise ajaveetmise võimaluste otsimisel. „Soovime pikaajaliselt aidata ühiskonnas kujundada uut normaalsust, kus sotsiaalset suhtlemist ei seostata normatiivselt (rohke) alkoholitarvitamisega,“ märkis Aljama.

Päeva moderaatori Märt Treieri eestvedamisel kell 10 algava konverentsi avab maasekretär maavanema ülesannetes Tarmo Mikkal.

Konverentsil räägib Tervise Arengu Instituudi tervisestatistika osakonna statistik Olga Boitsov alkoholist läbi statistilise prisma, päästeameti Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Kirsipuu räägib tule ja vee surmadest.  Teemal „Alkoholitarvitaja liikluses“ räägib politsei- ja piirivalveameti Ida Prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Annela Floren ning alkoholist tingitud haigestumiste teemat käsitleb Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja doktor Aile Kaasik.

Psühhiaater Mari Viik võtab üles teema „Mis hetkest võib, saab ja peab rääkima alkoholi tarvitamisest kui haigusest ?"  ning päeva lõpetab  teemakohane paneeldiskussioon.

Konverentsile on oodatud kõik mehed ja naised alates 20 eluaastast, kes tarvitavad alkoholi üle riskipiiride, kuid kes on vähemalt mõnel korral mõelnud, et peaksid vähem jooma.

Konverentsile saab registreeruda 10. novembri õhtuni siit.

Konverentsi rahastatakse Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi programmi "Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013–2014" raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles