Öösel põles Viru õlletehas

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlletehases lõõmas tuli.
Õlletehases lõõmas tuli. Foto: Päästeamet

10. novembril kell 00.56 teatati häirekeskusele tulekahjust Haljalas ASis Viru Õlu, kus pigitamise käigus süttis peahoone katus.

Häirekeskus saatis sündmuskohale päästjad Rakvere, Kunda, Tapa ja Väike-Maarja päästekomandost, operatiivkorrapidaja, vabatahtlikud päästjad Kadrinast ja Võsult ning meedikud.

Päästjate sündmuskohale jõudes põles pigitamise käigus süttinud peahoone katus. Katusel viibinud neli remondimeest olid evakueerunud ohualalt enne päästjate kohalejõudmist.

Tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks avasid päästjad katust umbes 15m² ulatuses ja seina 40m² ulatuses. Kustutustööd lõpetati kella 02.19ks. Inimesed tulekahjus vigastada ei saanud.

„Tulekahju sai suure tõenäosusega alguse tuletöödest, täpsemalt teostati eelmisel õhtul hoone katuse soojustamist ja vihmatõkke paigaldust, mille käigus kasutati gaasileeki. Ilmselt oli katusekonstruktsioonide vahele sattunud säde, mis hõõgus, kuni puhkes tulekahju,“ selgitas Päästeameti Ida päästekeskuse menetlusbüroo juhtivinspektor Madis Tinnuri. Täpsemad asjaolud ja võimalikud tuleohutusnõuete rikkumised selgitatakse välja menetluse käigus.

Tinnuri lisas, et selle sündmuse valguses on paslik meelde tuletada, et tuletööde tegemisele on esitatud nõuded, mida peaks kindlasti järgima, et vältida õnnetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles