Arvo Pärdi klaver naeratab muusikale

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärdi klaveril musitseeris eelmisel kontserdil helilooja Alo Põldmäe.
Arvo Pärdi klaveril musitseeris eelmisel kontserdil helilooja Alo Põldmäe. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Linnakodaniku majamuuseum kutsub 19. novembril kell 18 hingedekuu klaverikontserdile: Arvo Pärdi klaveril kõlab hingedekuu kontsert “Vaikuses naeratab hing puhtalt kui laps”.

Arvo Pärdile kuulunud klaveril astuvad üles noored pianistid. Kontserdil esinevad õpetaja Marge Kelderi ja Piret Villemi klaveriõpilased Rakvere Kaurikoolist, Rakvere Muusikakoolist ning Kadrina Kunstide koolist.

“Sellel aastal oli muuseumiöö raames välikontsert ning nüüd sügisel, Pärdi sünnipäeval oli samuti kontsert. Külastajatele need meeldisid - leidsime sõpru ja huvilisi ning nüüd hingedekuul teeme seda uuesti,“ rääkis linnakodaniku majamuuseumi juht Andrus Eesmaa.

Õpilased esitavad palu Arvo Pärdile kuulunud klaveril, mis on eksponeeritud Linnakodaniku majamuuseumis. Klaver on valmistatud Tartus Oskar Heine klaverivabrikus ja sellel on Arvo Pärt loonud rea oma tuntud teoseid. Nende teoste seas on 3. sümfoonia ning kantaadi koorile ja orkestrile algse pealkirjaga “Päikesekiir kastetilgas”, mis hiljem sai uue nime “Laul armastatule”. Kantaadi muusika kirjutas Arvo Pärt gruusia 12-13.sajandi luuletaja Šota Rustaveli sõnadele.

Kontsert kestab tund aega ja seda pääseb kuulama muuseumipiletiga.

Detsembris tasub muueseumi uuesti külastada, sest siis pakutakse külalstajatele jõuluprogrammi, mille käigus saavad selgeks päkapikuks olemise põhitõed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles