Kaks Lääne-Virumaa ideed pääses Ajujahi järgmisesse vooru

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajujaht otsib äriideid.
Ajujaht otsib äriideid. Foto: Liis Treimann/Postimees

Ajujahile esitatud ideedest on välja valitud 104 meeskonda, sest mitmel ideel oli võrdväärne keskmine hinne. Lääne-Virumaalt esitatud ideedest pääses järgmisesse vooru kaks ideed.

Üks ideedest tuleb Cleanpark OÜ-lt, mille eestvedaja on Markus Põder. Cleanpark OÜ äriideeks on pakkuda toodet, mis võimaldab linnakorteris elavatel koeraomanikel kiiresti ja võimalikult väikse emotsionaalse pingeta oma lemmiklooma väljaheide ära koristada.

Koerte väljaheite korjamiskarp Posco on valmistatud taaskasutatud papist/paberist ning on täielikult biolagunev. Samuti on karp palju tugevam kui kilekott, mistõttu inimesel ei ole nii ebameeldiv oma koera väljaheidet üles korjata.

Üks žüriiliige ütles toote kohta, et see on hea alternatiiv kilekottidele. Teine žüriiliige küsis seevastu, kas karp ikka on parim valik? Inimene peab seda endaga kaasas kandma, mis karbi puhul on ebamugav.

Teine Lääne-Virumaal esitatud tooteidee, mis järgmisesse vooru pääses, on veljegrill. Tooteks on äge söegrill, mis on valmistatud amortiseerunud veljest. Toode on vastupidav ning kliendil pole vajadust seda igal hooajal välja vahetada, see ei karda ei vihma, lund ega tuld.

Ajujahi ellukutsuja, EASi projektijuht Marion Raudsepp ütles, et ideed olid üllatavalt tugevad. “Ühest küljest on kahju, et nii mõnedki tugevad ideed jäid välja juba esimeses voorus. Teisalt teeb rõõmsaks konkursi tugev tase,” kõneles ta.

Kolmkümmend parimat valitakse välja TOP100 pitch’i käigus, mis toimub 28. ja 29. novembril.

Eesti suurima äriideede konkursi ellukutsuja on EAS, partner SEB ja suurtoetaja Nortal. Lisaks neile toetavad Ajujahti Levira, advokaadibüroo Cobalt, Nasdaq, Tehnopol, Heateo Sihtasutus, Sihtasutus Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Pärnu linn, Tallinna linn, Tartu linn ja Võru maavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles