Juhtkiri: Eesti elu edetabelid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti on perifeeria, tahame seda tunnistada või mitte, isegi pagulased ei soovi meile massiliselt tulla. Ja rahvusliku lennukompanii paneb Euroopa Komisjon lihtsalt kinni, sest sel pole point’i. Teame ka, et Eesti on mitmes negatiivses edetabelis esirinnas ja positiivsete asjade omas tagaotsas.

Praegu, kui oleme alustanud alkoholivastast kampaaniat, teame, et Eestis juuakse üle 15aastase elaniku kohta aastas 12,2 liitrit kanget alkoholi. Sellega jääme alla vaid Leedule, meile hingavad kuklasse tuntud veini- ja konjakiriik Prantsusmaa, õllega kuulsust kogunud Tšehhi ja viskimaa Iirimaa. Isegi Venemaal juuakse vähem.

Teine värske edetabel räägib sellest, milline on meie ühiskonnas valitsev heaolu. Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) koostatud heaoluindeksi pingereas jääb Eesti arenenud maade hulgas paraku tagumiste sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles