Euroopa noorte meistrivõistlused Rakveres olid eestlastele edukad

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte Euroopa meistrivõistlused sumos.
Noorte Euroopa meistrivõistlused sumos. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Viiendad Euroopa noorte meistrivõistlused Rakveres olid eestlastele edukad, võideti 46 medalit

Eesti esindajad võitsid 6.-8. novembril peetud sumo EM-il 46 medalit- 7 kulda, 8 hõbedat ja 31 pronksi.

“Nagu kõik eelnenud suurvõistlused, õnnestus noorte EM igati. Seda nii organisatsioonilise poole pealt kui sportlike tulemuste osas,” rõõmustas Eesti sumo eestvedaja Riho Rannikmaa.

Medalisaak tõestab, et Eesti on suudab konkureerida sellise suurriikidega nagu Venemaa, Ukraina ja Poola.

Eesti noorte MV tulemuste põhjal kuulusid koondisse 13 klubi sportlased: MK Aberg (Tallinn), SK Buffen-do (Narva, Sillamäe), SK Dodze (Tartu), SK Eesti Karud (Rakvere, Muuga, Sonda), MK Juhan (Märjamaa, Rapla, Vana-Vigala), SK Kibuvits (Tallinn), M-Dojo (Maardu), SK Nipi (Põltsamaa), SK Ookami (Tallinn, Keila, Paldiski, Viimsi), RSK Ramm (Jõgeva), SK Sakura (Vinni, Tudu, Avinurme), SK Sumotori (Valga), Väike-Maarja RSK (V-Maarja, Tamsalu, Simuna).

Seekordne EM Rakveres toimus Kaido Höövelsoni, eks-Ozeki Baruto initsiatiivil ja tema abiga leitud sponsorite toel. “Kaido oli nende võistluste patroon selle sõna kõige paremas tähenduses,” märkis Rannikmaa.

Möödunud nädalavahetusega kasvas Eesti 20 aasta jooksul tiitlivõistlustelt võidetud medalite üldarv 276 medalini, mis teeb sumost Eesti kõige edukama spordiala.

Sumo on sündinud vaatemänguna, mis Jaapani tavades on seotud põllumajanduslike tseremooniate ja pühade rituaalidega, mida juba üle 2000 aasta tähistatakse sügisese saagikoristuse lõppedes.

Tänapäeval nauditakse sumot spordialana, mis on emotsionaalne, lõbus ja äärmiselt lihtsate reeglitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles