Tänasel põlevkivikonverentsil arutletakse ettevõtluse väljakutsetest ja võimalustest

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivi. Foto on illustratiivne.
Põlevkivi. Foto on illustratiivne. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Täna toimub järjekorras juba seitsmes põlevkivikonverents hiljuti renoveeritud Kohtla-Järve Kultuurikeskuses.

Sellel aastal on konverentsi teemaks  „Põlevkivi ja ettevõtlus- väljakutsed ning võimalused“. Ettekannetega esinevad riigi, ettevõtete, ülikoolide ja teadusasutuste esindajad.

Konverentsi I sessiooni teemaks on põlevkivisektori ettevõtete ees seisvad väljakutsed ja sel teemal teevad ettekande Ado Lõhmus Keskkonnaministeeriumist ja valdkonna ettevõtete esindajad Viru Keemia Grupist Meelis Eldermann ning Eesti Energiast Raine Pajo. Grete Arro Tallinna Ülikoolist aga arutleb teemal, miks tekib kogukonnal vastuseis arendustegevusele, kuigi kõik keskkonnanormid on täidetud ja kas kogukonna seisukohta saab ning peaks muutma.

Paneeldiskussioonis ühineb vestlusringiga Timo Tatar Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist ning ühiselt arutatakse muutliku majanduskeskkonnaga põlevkivitöötuse ettevõtete väljakutsetest.

II sessiooni ettekanded ja paneeldiskussioon keskenduvad valdkonna võimalustele. Ettekande teevad väikeettevõtja Ivar Viira Ecomineral OÜ-st ja Kalle Kirsimäe Tartu Ülikoolist. Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli ühisest koostööplatvormist ettevõtjatele räägib Ingrid Hindrikson Mectoryst. Paneeldiskussioonis osaleb lisaks ettekandjatele ka Madis Võõras EAS-ist.

Konverentsi modereerib BNS Group juhatuse esimees Anvar Samost.

Põlevkiviteemaline konverents toimub TTÜ Virumaa Kolledži Põlevkivi Kompetentsikeskuse eestvedamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles