Lahemaa Rahwamuusikud tuuritavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahemaa Rahwamuusikud esinemas Palmse kõrtsis, esiplaanil on eesti torupillidel musitseerimas Viivi Voorand ja Lehar Lepler.
Lahemaa Rahwamuusikud esinemas Palmse kõrtsis, esiplaanil on eesti torupillidel musitseerimas Viivi Voorand ja Lehar Lepler. Foto: Avo Seidelberg

Folklooriansambel Lahemaa Rahwamuusikud, kel “pill hüüab pinu taga ja toru hüüab toa taga”, tähistab 40. sünnipäeva särtsaka ringreisiga.

Juubelituuril lustivad Lahemaa Rahwamuusikud Tartus Tiigi seltsimajas koos Tartu tantsuklubiga ja Viljandis pärimusmuusika aidas; peavad ansambli tänaste ja kunagiste liikmete peo Palmses ning kavatsevad jõuda ka mõnesse Virumaa kooli.

Pärast Lahemaa rahvuspargi loomist 1. juunil 1971 korraldati juba 1972. aastal Altja kiigemäel jaaniõhtu. Veljo Tormis oli selleks ajaks veendunud vana rahvalaulu ilus ja võlus. Lahemaa esimestel jaaniõhtutel oligi ta ise regilauluviiside ülesvõtjaks ja eestlauljaks. Toonase rahvuspargi teadusnõukogu liikmena tegi Tormis ettepaneku, et Leigarite ja Leegajuse sarnane ansambel võiks ka Lahemaal olla. Veljo Tormis soovitas Igor Tõnuristil võtta asi enda peale, kuid Tõnuristil oli pealinnas juba mitu ansamblit ja teadustöö käsil, mistõttu sokutas ta Lahemaa regilauluansambli juhi kohale Leegajuse liikme ja Tallinna 7. keskkooli muusikaõpetaja Viivi Voorandi (Aasamäe).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles