Demokraatia = keskerakonna esimehe valimised

, õigusteaduse doktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Leps
Ando Leps Foto: Erakogu

Edgar Savisaare kuldaväärt teene Eesti taasiseseisvumise kättevõitmise kõrval on taasiseseisvumise jätkusuutlikkuse võimalikuks tegemine ja seda just venekeelse kogukonna kaasamisel keskerakonda. Seda on olnud sunnitud tunnistama ka Savisaare kõige suuremad vastased (vaenlased), kellest endast ei ole olnud mingit kasu Eesti taasiseseisvumise kindlustamisel, st venekeelse kogukonna kaasamisel Eesti taasiseseisvumise saavutamisse.

Eelmisel keskerakonna kongressil püüdis väga põhjaliku ettevalmistuse pinnalt erakonna esimeheks saada Jüri Ratas, kuid kukkus läbi. Sealjuures olgu öeldud, et venekeelne kogukond, lähtudes ajaloolisest traditsioonist, eelistab oma “ülemusena” näha ikka meessoost isikut.

Mis puutub Kadri Simsonisse, siis tema on jätnud mulle kuidagi hajali mulje, nagu riigi peaprokurör Lavly Perling ja kapo ülemus Arnold Sinisalu olid Edgar Savisaare vastasel pressikonverentsil. Meedia vahendusel on Simson näiteks ütelnud, et Savisaar ei anna midagi ära, Savisaar on väga haige ja muud sarnast. Ühe erakonna juhtpoliitikul ei sobi nii rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles