Juhtkiri: Hirmust hoolimiseni

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmad muutuvad üha vihmasemaks. Hilissügis sunnib meid garderoobist haarama jalavarje ja kaitsvaid kuubi. Vähene valgus paneb meid aina varem süütama lampe. Külm tuba annab vihje, et vaja on rohkem puid ahju panna. Autol on paslik aeg rehve vahetada ja pidureid kontrollida, et sõit oleks turvaline, ning kodust väljudes tuleb varuda sihtpunkti jõudmiseks rohkem aega kui suvel, sest olud on muutunud.

Olud meie ümber panevad muutma tavapäraseid harjumusi ja tegutsema teisiti – enda heaolu nimel. Nii on see ka uudistega, mida kuuleme – need ei lähe ühest kõrvast sisse ja teisest välja, need mõjutavad meid. Head ­uudised. Halvad uudised. Nii mõnigi on enda kaitsmiseks valinud meediapaastu, et pääseda negatiivsete uudiste tulvast.

Kui terroristid tegutsevad Pariisis, puudutab see ka meid siin Eestis. Aga hirm ei aita. Tuleb jääda rahulikuks ja asja mõistusega võtta. Pole mõtet terrorirünnakutega seoses endasse surmahirmu ja paanikat lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles