Kiri: Kestev mure kaevandamiste pärast

, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meedias on taas ilmunud artiklid fosforiiditeemadel. Hädasti olevat vaja hakata uurima-puurima, kuigi seni väljapuuritud proovid on siiani korralikult läbi uurimata. Juba puurimise käigus reostatakse põhjavett (radioaktiivselt) ja kohati võib see hoopis ära kaduda. Avaliku arvamuse mõjutamiseks võetakse appi arvamusliidreid.

Eesti on väike, kuid ma kahtlen, kas need arvamusliidrid on kunagi Ida-Virumaa kaevanduspiirkondades käinud ja seal elavate inimeste muredest teadlikud. Kõige suurem mure on muidugi vee kadumine. Kui arvamusliidrid peaksid sõltuma neile jaopärast kohale veetavast veest, siis see ehk paneks neid natuke mõtlema. Huvitav, kas arvamusliidrid julgevad süüa seeni ja marju, mis tuhamägedel kasvavad.

Nõukogude Liit tõi meile sajad tuhanded immigrandid, kes on siiani integreerimata, ja hävitas Ida-Virumaa looduse. Nüüd tahab Euroopa Liit tuua meile talle endalegi ilmselt teadmata arvu immigrante ja rikkuda loodust. Eestlased ilmselt ei adu, et see on juba terve Eesti hävitamine. Ega siis Euroopa Liit olegi huvitatud, et eestlased oma keele ja kultuuriga säiliks. Tähtis on territooriumi hoidmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles