Lahemaa rahvuspargi juubel: kohtumised Jaan Eilartiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru raba Lahemaal.
Viru raba Lahemaal. Foto: Internet

Läinud nädalavahetusel tähistati Palmse mõisahoones Lahemaa rahvuspargi lähenevat 45. sünnipäeva. Seda tehti Eesti Looduskaitse Seltsi esimehe Jaan Riisi ja tema juhitud toimkonna suurejooneliselt korraldatud mälestuskonverentsiga “Lahemaa loomise lood”.

Esinejateks olid Lahemaa rahvuspargi asutamisega seotud nimekad isikud eesotsas president Arnold Rüütli ja Ingrid Rüütliga. Vaevalt oleksin sellele üritusele sattunud, kui ma poleks saatuse tahtel 40 aastat suhelnud Lahemaa rahvuspargi “isa” Jaan Eilartiga.

Kohtusin Jaan Eilartiga esimest korda 27. juulil 1963 Värskas Eesti loodussõprade kokkutulekul. Olin Pärnu-Jaagupi keskkooli õpilane ja sõitsin sinna koos oma õpetaja, kauaaegse taimefenoloogiliste, ilmastiku-, linnu-, äikese- ja muude loodusvaatluste tegija Eduard Kildemaaga. Mina polnud seal mitte keegi, aga õpetaja Kildemaa surus oma tuttavate kätt vahetpidamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles