Gaidid käivad Kriimsilma radadel

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt Kriimsilm.
Hunt Kriimsilm. Foto: err.ee

Nädalalõpp toob Rakveresse Eesti Gaidide Liidu noorimate tibude loenduse. Ligi 80 gaidi vanuses 7-12 eluaastat jäävad laagrisse Rakvere eragümnaasiumis. Laupäevase matkamängu käigus saavad lapsed ka linnaga tuttavamaks.

Sedapuhku on laager Hunt Kriimsilma ja tema üheksa ameti teemadel. Juba reede õhtul algav üritus saab hoo sisse lastele mõeldud variandiga elavast raamatukogust. Lapstel on võimalus vestelda mitmesuguste ametite esindajatega ja küsida otse, mis teda selle töö või inimese juures huvitab.

Tutvust tehakse noorsoopolitsei, maadleja, õpetaja, robootikaringi juhendaja, muuseumi juhi, ajakirjaniku ja pritsumehe tegemistega. Filmiõhtul nähakse ka peategelast, Kriimsilma ennast.

Teisel päeval õpitaksegi ekraanilt tuntud hallivatimehe töid ning külastatakse linnust, linnakodaniku majamuuseumi, politseimuuseumi, avatud noortekeskust ja spordihoonet. Laagri kõrghetk on laupäevaõhtune nostalgiline nääripidu, kuhu ei jää tulemata näärivanagi.

Laagri jooksul tehakse läbi programm “Olen see, kes olen” kohtumine, arhiivikoolitus ja enne laagri lõppu ka esmaabikoolitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles