Lapsele surma toonud avarii oli õnnetus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim loetud lugu Virumaa Teataja digilehes oli uudis selle kohta, kuidas tänavu mais Assamalla bussipeatuses juhtus liiklusõnnetus, mille tagajärjel sai surma 10aastane koolipoiss.
Enim loetud lugu Virumaa Teataja digilehes oli uudis selle kohta, kuidas tänavu mais Assamalla bussipeatuses juhtus liiklusõnnetus, mille tagajärjel sai surma 10aastane koolipoiss. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Politsei lõpetas kriminaalmenetluse seoses tänavu mais Assamalla bussipetuses juhtunud liiklusõnnetusega, mille tagajärjel sai surma 10aastane koolipoiss.

8. mail jooksis Assamalla bussipeatuse juures seisva bussi eest  sõiduteele 10aastane poiss ja sai löögi bussist tagant mööduvalt sõiduautolt. Laps suri kohapeal.

Asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust, mille raames kogutud tõendid kinnitasid, et tegemist oli õnnetusjuhtumiga. Sel põhjusel lõpetas politsei prokuratuuri loal kriminaalmenetluse.

“Kriminaalmenetluse raames teostati rida ülekuulamisi, määrati ekspertiis ning koguti muid tõendeid,” selgitas Viru ringkonnaprokuratuur. On tuvastatud, et ajal, kui buss peatus Assamalla bussipeatuses, saatis õpetaja poisi bussis väljapääsu juurde ja rääkis talle, et ta ootaks väljas bussi lahkumiseni. Õpetaja kordas öeldut ka siis, kui poiss juba väljumas oli.

Kui poiss hakkas liikuma bussi ette, jõudis bussijuht anda hoiatava signaali lapse tähelepanu võitmiseks, kuid poiss jooksis siiski teele.

Kriminaalmenetluse raames määratud liiklusekspertiis tuvastas, et poisile otsa sõitnud sõiduauto juhil ei olnud tehniliselt võimalik jalakäijale otsasõitu vältida, sest ka sõiduki kohesel pidurdamisel oleks sõiduki liikumise pidurdamine alanud alles pärast otsasõitu.

Menetluse lõpetamise määrus on edastatud kannatanule ehk hukkunud poisi vanematele.

Juhul kui kannatanu ei ole menetluse lõpetamisega nõus, on tal õigus esitada riigiprokuratuuri kaebus kümne päeva jooksul alates määruse koopia kättesaamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles