Ungari võsavillemid jooksid Mallas “Rehepapi” jaoks libahunti

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei ole hundikoerad! Võtteplatsil jooksevad ringi päris kiskjad, kes on kordamööda libahundi rollis.
Ei ole hundikoerad! Võtteplatsil jooksevad ringi päris kiskjad, kes on kordamööda libahundi rollis. Foto: Marianne Loorents

Eesti menukaima kirjaniku Andrus Kiviräha kultusromaani “Rehepapp ehk November” romantilise armastusloo ja mütoloogia segu filmiti üles uhkes, kuid lagunenud Malla mõisas.

Novembri teine pühapäev, pealelõunane aeg. Juba hämardub. Mahajäetud Malla mõis on eestvaates pisut sünge, kuid seejuures omamoodi kaunis, romantiline. Siin võivad ilmselgelt liikuda libahundid ja kratid.

Seitse päeva on siin räägitud armastusest filmikeeles. Mustvalge mängufilm “Rehepapp” on lugu, kus peategelane, noor talutüdruk Liina (Rea Lest) on õnnetult armunud Sanderi – raamatus Rehepapp – poega Hansu (Jörgen Liik). Viimane ongi võtteplatsil mõisapargi tagumises osas kenasti valmistumas. Read täna võtteplatsil ei ole, aga eile tehti mõisa katusestseen, milles kuutõbine paruness oli koos talutüdrukuga. Igav tõenäoliselt ei olnud, sest siis olid kohal ka kratid, kellest üks varastas küla pealt vasika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles