Toomas Eksi: tuleb hakkama saada ja ise aktiivne olla

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Eksi sisustab vaba aega pillimängu õppimise ning sportimisega, ka kontsertidel ja pidudel püüab ta alati kohal olla.
Toomas Eksi sisustab vaba aega pillimängu õppimise ning sportimisega, ka kontsertidel ja pidudel püüab ta alati kohal olla. Foto: Marianne Loorents

Tapa Põllu Kodus elav Toomas Eksi ei suuda küll kunagi lõpetada ülikooli või töötada juhtival kohal, kuid oskust, kuidas rahaasju planeerida nii, et pisikesest sissetulekust jääb söögi ja muu esmavajaliku kõrvalt üle ka hobideks ning suuremateks ostudeks, võiksid temalt paljud õppida.

Kergemate psüühiliste erivajadustega inimestele mõeldud Tapa Põllu Kodu töötajad rääkisid, et Toomas on üks väheseid sealseid elanikke, kellel on pangakaart enda käes ning kes suudab väga edukalt ja kokkuhoidlikult majandada. Vahel käib ta küll nõu küsimas, mida oleks mõistlikum osta, et nädalaks kavandatud summaga kindlasti välja tulla.

Ning kuigi sissetulek ei ole suur – selle moodustavad pension, millest tuleb maksta ka elamiskulud, ning väike palgaraha osalise koormusega koristajatöö eest, suudab ta säästa ka näiteks selleks, et tuppa mööblit juurde soetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles