Teatripere läheb Londonisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapitali nõukogu eraldas oktoobris Rakvere teatrile 100 000 krooni reisiraha, mille eest kollektiiv sõidab aasta alguses Londonisse.

Üks toonane otsustaja Kalju Orro teatriliidust ütles, et selle preemia ajendiks oli ühelt poolt teatrimaja renoveerimise lõppemine, kuid põhiliseks põhjuseks siiski asjaolu, et just Rakvere teater on Eesti kõige enam mööda kodumaad ringi sõitev teater, aga hea oleks neil end tuulutada ka välismaal. “Seda auhinda võiks nimetada “Sõida ja sära!”,” ütles Orro, kes ise käis läinud suvel Linnateatriga Saksamaal, Tšehhis ja Poolas kultuurireisil Ott Sandraki juhtimisel. “See reis andis väga palju ja liidab kollektiivi,” tähendas Orro. Ka Linnateater sai reisiraha Eesti kultuurkapitalilt.

Rakvere teatri reklaamijuht Ott Karulin ütles, et kingitus tuli teatrile suure üllatusena. Sihtkoht jäeti teatrirahva enda valida ning valituks osutus London. “See on pika ajalooga kultuuri- ja oma West Endiga ka teatrilinn, kus toimub hästi palju,” tõi Karulin välja valiku põhjenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles