Rakenduskõrgkool sai ultramoodsa digilabori

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakenduskõrgkool sai digilabori.
Rakenduskõrgkool sai digilabori. Foto: Erakogu

Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis jõudis hiljuti lõpule tarkvaraarenduse ja digilahenduste õppelabori renoveerimine ja sisustamine.

Projekti käigus nüüdisajastatud digilabor annab kooli IT-valdkonna juhtiva lektori Heli Freienthali sõnul võimaluse õppeprotsessi mitmekesistada, katsetada juba varem välja töötatud tarkvaralahendusi, tõsta ­uuringute kvaliteeti ja muidugi kaasata oma ala parimaid õppejõude nii Eestist kui välismaalt. “Tahame õpilased oma ala praktikutega kokku viia,” rääkis Freienthal.

Kõige tihemini hakkavad uues moodsas laboris töötama majandusinfosüsteemide korraldamise ja tarkvaraarenduse erialade tudengid, kuid kindlasti saavad ka teised üliõpilased digiklassi kasutada. Lisaks avaldas Freienthal lootust, et uue labori abil saab tõsta ka õppejõudude ja kooli tugipersonali digipädevusi.

Õppeklassi osteti hulgaliselt moodsat digitehnikat: 25 võimsat lauaarvutit, nende juurde 50 monitori (kaks iga koha juurde), viis suurt seinaekraani, mikrofone, kõrvaklappe ja kaameraid. Lisaks soetati võimekam värviprinter, stuudiomikrofon, mõõte- ja tööriistad riistvaralabori tarbeks ning dokumendikaamera.

“Dokumendikaamera asendab klassikalist tahvlit, kuid sellega saab lisaks demonstreerimisele vajadusel ka salvestada kaamera pinnal toimuvat, näiteks ülesannete lahendamist või riistvara monteerimist,” rääkis Heli Freienthal. Veel paigaldati klassi arvutitele õppetöös vajaminevat tarkvara.

Klass sisustati erikujuliste arvutilaudadega ning ergonoomiliste toolidega. “Ruumi eripära rõhutamiseks kaunistas kunstnik Toomas Erapart osa seinapindu temaatiliste maalingutega,” ütles Freienthal.

Kuigi tudengite kibelevad näpud said uut tehnikat katsetada juba septembris, jätkub Heli Freienthali sõnutsi töö digilabori parema rakendamise huvides. “Järgmisena tahame pakkuda täiendõppekursusi ja töötada välja metoodilisi juhendeid,” rääkis Freienthal.

Lisaks tahab kool arvutitesse paigaldada veelgi programme, mille abil saab tulevasi juhiabisid, raamatupidajaid, ärijuhte, sotsiaaltöötajaid ja kaubandusökonomiste edukamalt koolitada. Freienthali sõnul loodetakse, et klassi võimalusi saab tulevikus kasutada koostöös meie regiooni ettevõtjate ja Targa Maja kompetentsikeskusega.

Projekt sai teoks tänu Euroopa Regionaalarengu Fondile ja SA Archimedesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles