Kas Vello Tafenau pürib maavanema kohale?

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Tafenau
Vello Tafenau Foto: Erakogu

Keskerakonna Lääne-Viru piirkonna aseesimees Siret Kotka usub, et endise rahvaliitlase Vello Tafenau reformierakonda ülemineku hinnaks oli maavanema koht.


“Reformierakonna juhtivad häälekorjajad on lubanud praeguse Lääne-Virumaa maavanema Einar Vallbaumi oma häältega riigikogusse viia. Kui nii juhtub, jääb maavanema koht vabaks ning see läheks siis sujuvalt Tafenaule,” lausus Kotka.

“Püha jumal, kus on keskerakonna piirid!” on Tafenau esimene reaktsioon sellele spekulatsioonile. “Mul ei jää muud üle, kui avaldada imestust selliste väljamõeldiste üle.”

“Mulle pole midagi pakutud ega ma ole midagi küsinud,” rõhutas Tafenau. “Aga eks see tuleb ära kannatada need neli kuud, mis valimisteni veel on jäänud.”

Keskerakond saatis eile meediakanalitele pressiteate, milles Siret Kotka hinnangul on Vello Tafenau omaaegne kriitika Tarmo Männi reformierakonda ülehüppe suhtes silmakirjalikkuse musternäide, sest Tafenau tegi täpselt sedasama, mida Mänd – müüs ennast reformierakonnale tähtsa ametikoha eest maha.

Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum ütles, et maavanema kohta pole kusagil arutatud, sest ta ise otsustab riigikogusse kandideerimise alles jaanuaris. “Praegu teen igapäevaselt oma maavanema tööd ning sellele ei mõtle,” ütles Vallbaum.

Ta lisas, et igasuguseid kohti jagatakse pärast võitu, mitte enne lahingusse minekut, ja seda peaks Siret Kotka ometi teadma. “Selline jutt näitab inimese madalalaubalisust,” lisas maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles