Neeruti mõisnik avas kaladele Loobu jõe

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silla ja kalapääsud avasid Neeruti mõisa omanik Ander Ild (vasakul), Kadrina vallajuhid Erich Petrovits ja Jaanus Reisner ning minister.
Silla ja kalapääsud avasid Neeruti mõisa omanik Ander Ild (vasakul), Kadrina vallajuhid Erich Petrovits ja Jaanus Reisner ning minister. Foto: Marianne Loorents

Kümmekond aastat tagasi Neeruti mõisa ostnud Ander ja Hanna Ild teevad töid nii peahoone juures kui ka ümbruses. Äsja avasid nad mõisa maid läbiva Loobu jõe paisu asemele rajatud kalapääsud.

Töid tehti Neeruti mõisa paisul ja paarsada meetrit eemal Veski kinnistul. Projektijuht Tiina Vilu sõnul läksid tööd maksma kokku 304 000 eurot, millest mõisapaisu osa maksis 169 000 ja tööd Veski kinnistul 135 000 eurot. Ettevõtmist rahastas ühtekuuluvusfond.

Kalapääsude rajamine ja paisude eemaldamine on eelkõige vajalik selleks, et tagada kalade ­vaba liikumine vooluveekogudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles