40 jõuluvana kogunevad Ida-Virumaale konverentsile

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana.
Jõuluvana. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Novembri viimasel nädalavahetusel toimub 15. üle-eestiline jõuluvanade konverents, sedakorda Ida-Virumaal, kuhu koguneb ligemale 40 jõuluvana ja põder Ruudi.

Laupäeval, 28. novembril ajavad jõuluvanad Aseris savitööasja, peavad plaane Pannjärvel jõulumaal puu otsas olevas salakoosoleku-ruumis, samuti kohtuvad Kohtla-Nõmme kaevanduspargis muttidega ning õpivad tundma pruuni kulla kaevandamist ja saavad täpsemalt teada selle tähtsusest kingituste valmistamiseks vajaliku elektri tootmisel.

Pühapäeval, 29. novembri hommikul külastavad jõuluvanad Voka lapsi. Nädalavahetus kulmineerub Jõhvi keskväljakul, kus toimub suur trall koos jõuluvanadega ning toimub kaunistatud jõulusõidukite ülevaatus. Vokas ja Jõhvis süüdatakse ka advendituli.

Kõikjal, kus jõuluvanad liiguvad, on avatud liikuv postkontor, kuhu lapsed saavad tuua oma kirjad jõuluvanale.

Jõuluvanad manitsevad osalema või vähemalt pealt vaatama ka ennast teenimatult jõuluvanaks nimetava onu, kes igal aastal meie riigikogu külastab. Ehk saab ta pisutki aimu jõuluvana tegelikust olemusest ja väljanägemisest ning järgmisel korral telesse ilmudes on ta juba natuke rohkem jõulumeeleoluvääriline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles