Kiri: Räägime pisut selleaastast malejuttu ka

Eino Vaher
, maletaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eino Vaher.
Eino Vaher. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Maailmamales hoiab alates 2013. aastast maailmameistritiitlit peale kahte võidetud matši Viswanathan Anandi üle Magnus Carlsen. Vahel tundub, et natuke oleks ta justkui järele andnud – mängib kõveraid avanguid, sekka on sattunud ka üllatavaid kaotusi. Mehel oleks nagu laua taga igav.

Noort norralast võib mõista, on ta ju viieaastasest peale tegelenud sisuliselt vaid ühega – malega. Et tal sellise lõbusa suhtumisega on õnnestunud ka male jooksva edetabeli juhi kohta hoida, on ainult imetlusväärne.

Naiste maailmameistriks on ukrainlanna Mariya Muzychuk. Seda, kas tal ka hiinlannade malehegemoonia lõpuks murda on õnnestunud, veel väita ei saa. Reitinguliider Hou Yifan viimastel maailmameistrivõistlustel ei osalenud, järgmisel aastal mängivad napilt üle kahekümneaastased neiud n-ö absoluutse meistri tiitlile. Legendaarne ungarlanna Judith Polgar suures mängus enam ei osale ja on pühendunud treeneritööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles