Tapjaid tabada aidanud tüdrukud pälvisid tunnustuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragne Kuusemäe (vasakult), Valerija Musakko ja Emma Sventer on kolm kanget neidu, kel jätkus julgust mitte ükskõikseks jääda.
Ragne Kuusemäe (vasakult), Valerija Musakko ja Emma Sventer on kolm kanget neidu, kel jätkus julgust mitte ükskõikseks jääda. Foto: Liis Treimann/Postimees

Justiitsminister Urmas Reinsalu andis eile 11 inimesele üle kodanikujulguse aumärgid, millega tunnustatakse vapraid inimesi, kes on tabanud kurjategija, aidanud sellele oma julge tegutsemisega kaasa, hoidnud ära kuriteo või aidanud selle ohvrit.

Kolm aumärki tuli ka meie maakonda, kolmele vaprale koolitüdrukule, kes aitasid politseil tapjaid tabada.

2013. aasta 17. augusti õhtul peksid kaks meest Rakveres rusikate ja jalgadega kolmandat, tekitades talle surmavaid vigastusi. Selles, et süüdistatavad hiljem vangi mõisteti, oli kaalukas osa tunnistajatel, Rakvere gümnaasiumi õpilastel Ragne Kuusemäel, Valerija Musakkol ja Emma Sventeril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles