Täna avatakse Jõhvis tööstuspark

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstuspark. Foto on illustratiivne.
Tööstuspark. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna avab SA Ida-Viru Tööstusalad Jõhvis uue tööstuspargi.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir ütles, et tööstuspargi avamine Ida-Virumaal toob piirkonda tööandjaid juurde. Riigikontrolli hinnangul on Ida-Virumaal võrreldes teiste maakondadega suhteliselt suur töötus ja vabade töökohtade määr. Minister avaldas lootust, et uue tööstuspargi avamine leevendab seda olukorda lähiaastatel.

 „On tervitatav, et tööpuuduses vaevlevas piirkonnas toimuvad kiired arengud ning riik neid toetab. Tulevaks aastaks eraldatud lisavahendid võimaldavad sihtasutusel arendada pooleli olevaid projekte kiiremas tempos ja selle kaudu tuua aktiivset ettevõtlust Ida-Virumaale,“ ütles Oviir.

Ettevõtlusministri valitsemisala eraldas järgmise aasta eelarvest 700 000 eurot kiirendamaks SA Ida-Viru Tööstusalad arengut ning uute töökohtade loomist Narvas, Kohtla-Järvel ja Kiviõlis.

Ida-Virumaa tööstusalad hõlmavad Narva logistika- ja tööstusparki, Jõhvi logistika- ja äriparki, Kohtla-Järve tööstusparki, Kiviõli ettevõtlusala ja Jõhvi tööstusparki.

Narva tööstuspargi esimene etapp on aasta lõpuks toonud 500 töökohta, järgmiseks kaheks aastaks on sõlmitud lepingud 400 uue töökoha loomiseks.

Jõhvi tööstusparki tulevad lähema viie aasta jooksul erinevad väiksemad ettevõtted, kokku 300-400 uut töökohta. Kohtla-Järvel on läbirääkimiste faasis lähiaastateks üle 300 töökoha loomine.

Kiviõlis käivad samuti läbirääkimised lähiaastail üle 150 töökoha loomiseks. Kokku on Ida-Virumaa tööstusparkidesse planeeritud 4400 töökohta selle kümnendi lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles