Lähis-Ida pagulaslaagrite lastele saab Virumaalt läkitada kingitusi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogumispunktid ootavad ka lelusid, et need toimetada pagulaslaagrites elavatele lastele.
Kogumispunktid ootavad ka lelusid, et need toimetada pagulaslaagrites elavatele lastele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Heategevuskampaania “Täht idas” kaudu on novembri lõpuni võimalik Lähis-Ida pagulaslaagrite lastele annetada mänguasju, hügieenitarbeid ja riideesemeid.

Üle Eesti on kogumispunktid, kuhu saab tuua kingikarpe, Lääne-Virumaal on neid kolm: EELK Rakvere Kolmainu kogudus, Kadrina Katariina kogudus ja Haljala Püha Mauritiuse kogudus.

Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu märkis, et otsustati projektiga liituda, sest praeguses rändekriisis on ülioluline igasugune abi pagulastele nende asupaikades põgenikelaagrites.

“Laagrid on rajatud ajutise elupaigana, et kui olukord kodumaal normaliseerub, saaksid nad sinna tagasi minna. Mida inimväärsem ja parem on nende olukord sealsetes laagrites, seda väiksema tõenäosusega tahavad nad sealt edasi, näiteks Euroopa suunal liikuda. Seega peame projekti “Täht idas” väga vajalikuks ja õigeks ning püüame anda võimaluse meie inimestel ettevõtmist toetada,” rääkis Toompuu.

Tema sõnul on seni üleskutsele reageerinud otsustanud enamasti annetada pigem raha kui osta kingitusi.

“Julgustame osalema ja kuni 30. novembrini kinke Kolmainu noortemajja tooma,” ütles Toompuu.

Kingikarbiks sobib tavaline kartongist keskmise suurusega kingakarp, kuhu võib panna uusi või korras mänguasju ning elementaarseid tarbeesemeid. Lisaks saab annetada raha karpide saatekuludeks või lastele soojade tekkide ostmiseks.

Karpidesse, millele võiks kirjutada ka esemete saaja vanuse ja soo, soovitatakse panna mänguasju, joonistus- ja kunstitarbeid, sokke, mütse ja kindaid. Kinkida võib veel hambaharju ja -pastasid, seepe ja käterätte. Vanematele lastele sobivad ka T-särgid või mõni ehe.

Mittesoovitatavateks kingitusteks on toiduained, vedelikke sisaldavad ning kergesti purunevad esemed. Kuna islamikultuuris on kohatu kujutada inimest, saadetakse nukkudega karbid Egiptusesse Sudaani kristlastest pagulastele. Samuti ei ole hea karpidesse panna koeri ja sigu kujutavaid figuure ning kindlasti mitte religioosset sümboolikat või kirjandust.

Karbid kogutakse ja toimetatakse Riiga ning sealt edasi Lähis-Itta, kus need peaksid lasteni jõudma jaanuaris, eeldatavalt kolmekuningapäevaks.

Kampaania peakorraldaja on Läti organisatsioon Baltic Global Initiative, mille Eesti koostööpartneriteks on Ühiskonnatöö Sihtasutus, MTÜ Pagulasabi, EELK Konsistoorium ja kauplusekett Sõbralt Sõbrale, mis kuulub MTÜ-le Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit.

Lisainfot kingituste ja annetuste kohta leiab aadressil http://www.starintheeast.net/ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles